Právě se nacházíte v: Úvod Články Za Malkolem do Bušovic

Články | Za Malkolem do Bušovic

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Zdraví

Zdravotnické potřeby Malkol - kancelář BušoviceOpouštíme dálnici Praha – Plzeň na sjezdu Rokycany, a asi po 4 km jízdy lesem se dostáváme do obce Bušovice. Zahýbáme u rybníka, míjíme památkově chráněný objekt barokního zámečku, dnes sídlo archivu Státní vědecké knihovny, o několik desítek metrů dál sochu Svatého Jana Nepomuckého. Jen jako místní zajímavost – původní socha z 18. století stála na svém místě až do roku 1925, kdy jí neznámý prvorepublikový vandal poškodil. Až v r. 2010 se socha do Bušovic vrátila v dnešní podobě. Nejsme zde ale proto, abychom se obdivovali upraveným Bušovicím, jejich památkám, ani malebné české krajině v okolí. Hlavním smyslem naší cesty je návštěva firmy Malkol, výhradního dodavatele Coloplastu pro české zákazníky.


Přijíždíme k zrestaurované hospodářské usedlosti, a jen auta nastavěná před vjezdem napovídají, že jsme zde správně. Jsme zde v zimě, dovedeme si ale představit příjemné prostředí, které v horkých dnech poskytuje stín letitých ořešáků na dvoře. Atmosféru doplňuje jezírko s kapradinami, ostrůvky zeleně, detaily připomínající původní funkce statku. Ve srovnání s rušným velkoměstem idyla.

Až po bližším zkoumání objevujeme kanceláře vestavěné do hospodářských budov. Najdeme zde účtárnu a vyřizují se zde i další agendy související s povinnostmi, jež jsou spojeny s chodem každého podniku. Po točitém schodišti vystupujeme do patra bývalého špýcharu. Sem se sbíhají telefonní, faxové, e- mailové linky a zpracovávají se zde objednávky zdravotnických prodejen, lékáren a nemocnic z převážné části republiky. Zákazníci z Moravy to mají blíž k zastoupení Malkolu v Brně. Osobně poznáváme paní Trnkovou a paní Vágnerovou. Známe se z telefonu. Řešíme s nimi běžné požadavky ale i méně běžné situace, které každodenní život spojený s dodávkami sortimentu Coloplastu může přinášet. Zvykli jsme si, že nám dokáží pomoci, hrozí –li nám akutní nedostatek pomůcek, máme-li nějaké problémy s doručením, nebo chceme-li se třeba jen poradit. Na vyprávění zde ale příliš času není, telefony zvoní a nepsané pravidlo vypravit zásilku v den přijetí objednávky má vždy přednost.

V kancelářích nás upoutala kolekce grafických listů. Jsou to němí svědci více než dvacetileté historie spolupráce Malkolu s Coloplastem. Dánský Coloplast tehdy k výročním zprávám každý rok přikládal díla některého z mladých dánských výtvarníků, jako vyjádření jejich podpory a oceněnění.

Přes dvůr pokračujeme do skladu. I ten si zvenčí zachovává vzhled tradičního hospodářského stavení - stodoly. Po vstupu vidíme, že téměř celá plocha je zastavěna kartony zboží. Krabice jsou vyskládané do komínů na paletách, nebo uložené v regálech, paletový a vysokozdvižný vozík pomáhá tam, kde nestačí lidská síla. Zde je hlavní sklad Coloplastu v České republice. Přímo z výrobního podniku sem v pravidelných intervalech zajíždějí kamiony a doplňují zásoby. Zboží odtud pokračuje do celé republiky, do prodejen, lékáren, nemocnic, ale také k samotným zákazníkům. Ti z okolí si často jezdí pro "své pomůcky" osobně, jiní využívají zásilkovou službu. Zákazníci z Prahy, Brna, Olomouce a Ostravy mají možnost vyzvednout si "své" pomůcky i v některé z prodejen zdravotních potřeb, které Malkol provozuje. Naše prohlídka pak pokračuje a již jen letmo nahlédneme do dalšího skladu – pomůcky pro inkontinenci, obvazy, náplasti, zdravotnická technika – úplný sortiment všeho, co je zapotřebí k ošetřování stomií a navíc úplná nabídka dobře vybavené zdravotní prodejny. Je určena i pro zákazníky e shopu, kterým v Malkolu nejnověji rozšiřují svou nabídku služeb.

Naši návštěvu zavírá MUDr. Karel Chudík, ředitel firmy: "Již předloni jsme měli kulaté jubileum - dvacet let existence firmy, které jsme ale příliš neslavili. Tu historii víc než jako důvod k oslavám vnímáme jako závazek vůči klientům, partnerům, ale i zaměstnancům. Reagovat a přizpůsobovat se neustále měnícím podmínkám v dnešní době opravdu není lehké. To jsme si naposledy připomněli začátkem ledna. Po zcela nečekané změně úhrad VZP nebylo úplně jednoduché najít řešení, které zajistilo zákazníkům okamžitou dostupnost pomůcek bez doplatků. Vše ale dopadlo dobře a jsme rádi, že s Coloplastem jsme byli snad první, kdo se s danou situací dokázal vypořádat ".

Dnes naše návštěva v Bušovicích končí, loučíme se a pro příště rádi přijímáme pozvání i do dalších prodejen Malkolu.

Publikováno v Helios 7/2013



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.