Právě se nacházíte v: Úvod Články Únik moči není žádné tabu! Máme řešení pro ženy i muže

Články | Únik moči není žádné tabu! Máme řešení pro ženy i muže

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Inkontinence

Únik moči není žádné tabu! Máme řešení pro ženy i muže.

Lehký až střední únik moči se stává noční můrou až pro třetinu žen po čtyřicítce, u mužů se s tímto problémem setkává každý čtvrtý. Strach z projevů močové inkontinence přitom vede v řadě případů až k sociální izolaci, omezení pracovních i volnočasových aktivit, narušení sexuálního života, stupňujícímu se stresu a dalším komplikacím.

Co inkontinenci způsobuje?

Nejčastějším důvodem je ochabnutí svalů pánevního dna po porodech či při sedavém způsobu zaměstnání. U mužů může být projevem problémů s prostatou. Inkontinence ovšem může vzniknout také jako důsledek infekce močových cest, po operaci či úrazu.

 Nejčastější je takzvaná stresová inkontinence, kterou způsobují pohyby, při nichž je vyvíjen tlak v oblasti břicha. Mezi známé příčiny patří kašel, smích, kýchání, běh, chůze ze schodů, skákání, ohýbání se, zvedání břemen a většina sportovních aktivit. Druhým hlavním typem je takzvaná urgentní inkontinence, kdy moč uniká při neodolatelném nucení na močení i v klidové poloze. 

Ideální je samozřejmě řešit situaci s lékařem, který vám pomůže posoudit, jaké řešení je pro vás nejvhodnější a případně navrhnout i zákrok, který by mohl přinést úlevu.

Močová inkontinence u žen

Nestyďte se o svých problémech mluvit

Řada žen se dosud obává o svém problému otevřeně mluvit a snaží se ho vyřešit používáním menstruačních vložek. Ty však vůbec nejsou vhodné, málo absorbují unikající tekutinu a nedokáží si poradit ani se zápachem. Současný trh  už nabízí speciální anatomicky tvarované a prodyšné vložky, které dokáží eliminovat také nepříjemný zápach. Pro případ těžší inkontinence jsou k dispozici navlékací vysoce savé kalhotky moderního střihu s pěkným dekoračním vzorem.

Na mužskou inkontinenci nezapomínáme!

Pro muže je problém s únikem moči ještě více stresující a o existenci vhodných pomůcek nemají často ani tušení. Speciální vložky jsou přitom k dispozici také pro muže a pohodlně je lze fixovat vhodným spodním prádlem. Pro větší únik moči mají muži k dispozici speciální slušivé boxerky, které nejsou pod oděvem vidět.

Další možností externího řešení při těžší inkontinenci u mužů jsou urinální kondomy. Moč se sbírá prostřednictvím speciálního kondomu a odtéká do sběrného močového sáčku, který je nejčastěji připevněný k noze.

Močová inkontinence u mužů

Diskrétně nakoupíte v našem e-shopu – dokonce i na  poukaz

Protože nákup přípravků pro inkontinenci v lékárně často provází stud a zvědavé pohledy ostatních zákazníků, připravili jsme pro Vás diskrétní zásilkovou službu. V pohodlí domova si vyberete a objednáte potřebnou pomůcku na našem e-shopu prostřednictvím objednávkového formuláře nebo na telefonních číslech +420 371 781 137 a +420 608 967 953, kde Vám naši odborníci poradí, která pomůcka je pro Vás nejvhodnější.



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.