Právě se nacházíte v: Úvod Články Pomůcky pro seniory – tipy na zdravotní pomůcky, které usnadní vašim blízkým život

Články | Pomůcky pro seniory – tipy na zdravotní pomůcky, které usnadní vašim blízkým život

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Zdraví

pomůcky pro senioryZtuhlé nebo bolavé klouby bývají někdy problémem, který trápí naše nejbližší. Možná se jim už nechce na vycházku tak často jako dříve nebo je pro ně najednou daleko větší komplikací třeba i vykonávání běžné denní hygieny. Chtěli byste jim pomoci, ale nevíte jak?

Máme pro Vás pár tipů na praktické pomůcky pro seniory. Nejsou vůbec drahé a mohou přinést vašim rodičům či prarodičům někdy až zázračnou úlevu.

 

Pomůcky pro seniory na úlevu od bolesti

Při bolestech hlavy a krční páteře pomáhají různé anatomické polštáře – vynikající je například zdravotní polštář z PU pěny s paměťovým efektem, který díky rozložení tlaku podporuje cirkulaci krevního oběhu a podporuje správné držení krční páteře.

Oblíbená bylinná léčebná kosmetika uleví ztuhlým svalům a kloubům. Můžete si vybrat variantu s hřejivými, nebo naopak chladivými účinky. Některé typy jsou zaměřené především na osvěžení namoženého svalstva, jiné pomáhají snadněji dýchat, další jsou vhodné pro citlivou pleť a kožní problémy. Kromě vyhlášených koňských mastí se osvědčila jezevčí mast podporující lepší odkašlávání nebo konopná mast, která zklidňuje a udržuje v dobrém stavu stárnoucí a problematickou pokožku.

Zdravotní polštář C 120, Pomůcky pro senioryPodkova polohovací P9704, Pomůcky pro seniory

Konopná mast, Pomůcky pro senioryJezevčí mast, Pomůcky pro seniory

 

 

 

Jistější pohyb v koupelně

Každý, kdo se potýká s výrazným omezením pohybu – v tomto případě nejde o pomůcku vyhrazenou jen seniorům – ocení nástavce na WC. Ty významně usnadňují dosedávání i vstávání a slouží jako součást prevence vzniku proleženin. Pro pacienty, kteří dekubity již trpí, doporučujeme vyměkčený nástavec, který toaletu zároveň o 10 centimetrů zvýší. Nastavitelnou výšku od 69 cm do 85 cm má také přenosný nástavec na WC a je navíc vybavený podpůrnou konstrukcí a pevnými područkami. Pro zmírnění problémů způsobených hemeroidy je novinkou na trhu patentované řešení firmy HemAway LLC z USA. Sedátko pro úlevu při potížích s hemeroidy HemAway je doporučované specialisty a při jeho použití dochází ke znatelné a rychlé úlevě od bolesti.

Pocit soběstačnosti při vykonávání osobní hygieny je k nezaplacení a vynikajícími pomůckami v koupelně jsou sedačky do vany. Pro starší osoby už není pravidelné koupání tak bezproblémové jako zamlada a svému tělu nemohou tolik věřit. Větší jistotu jim dodá protiskluzová podložka, dosedání usnadní sedačka s protiskluzovými přísavkami a k snadnějšímu přístupu do vany pomůže závěsné sedátko.

K snazšímu mytí a sprchování přispějí sedačky přes vanu. Většinou disponují nastavitelnou šířkou dle šířky vany, jsou vybavené perforací pro odtékající vodu a některé typy mají madla pro bezpečnější pohyb.

přenosný nástavec na wc, Pomůcky pro senioryHemAway - sedátko pro úlevu při potížích s hemeroidy, Pomůcky pro seniory

Protiskluzová podložka do vany, Pomůcky pro seniorySedačka do vany 527, Pomůcky pro seniory

 

 

Kloubní výživa nejen pro seniory

Co bychom dali za zdravé klouby. Zpříjemnění života seniorů nabízí novinka v řadě osvědčených kloubních produktů GS Condro. Je obohacená o unikátní DIAMANT FORTESCIN®, komplex pro péči o kloubní i pojivový aparát. GS Condro DIAMANT podporuje pohyblivost kloubů, pomáhá je udržovat zdravé, ale poprvé se – díky zmíněnému novému složení – zaměřuje na kloub jako celek. To znamená, že vyživuje nejen kloubní chrupavky, ale nově také kloubní pouzdra, vazy a šlachy. Standardně je dodávaný v balení 60 tablet nebo 120 tablet, aktuálně navíc v cenově zvýhodněném dárkovém balení.

GS Condro Diamant, 120 tablet, Pomůcky pro seniory



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.