Právě se nacházíte v: Úvod Články Nesmeky a násadce na berle jako ochrana před zimním uklouznutím

Články | Nesmeky a násadce na berle jako ochrana před zimním uklouznutím

autor: Malkol | Publikováno 09.11.2023 | v rubrice: Zdraví

Při přípravě na zimní podmínky a prevenci uklouznutí na berlích můžete kombinovat Nesmeky s násadkami na berle. To vám poskytne dodatečnou ochranu a stabilitu.

Na co je důležité dbát

  • Nosíte-li berle, měli byste mít na nohou vhodnou obuv pro zimní podmínky. Zimní boty s dobrou protiskluzovou podrážkou vám pomohou udržet rovnováhu.
  • Pokud máte obavy z kluzkých povrchů, můžete si na berle přidat protiskluzové podrážky. Tyto gumové nebo kovové špičky mohou zvýšit váš úchop na ledových a kluzkých površích.
  • Berle s hrubým držadlem: Berle s hrubým držadlem vám poskytnou lepší úchop, zejména pokud budete muset chodit po sněhu.
  • Vhodné jsou též pětihroté násadce na berle
  • Správná technika chůze: Pokuste se udržovat kratší kroky a držte se při chůzi co nejvíce na straně chodníku, kde je méně sněhu nebo ledu. To vám pomůže udržet lepší stabilitu.
  • Opatrnost: Základem je být vždy opatrný a pomalý. Zkuste vyhýbat se kluzkým povrchům, když to jde, a v případě nutnosti používejte opatrný krok.
  • Ledové hůlky: Místo tradičních berlí můžete v zimních podmínkách zvážit použití ledových hůlek (též nazývaných trekové hole pro zimu). Ty mají integrované protiskluzové špičky a mohou vám poskytnout lepší stabilitu.
  • Pokud je to možné, vyhněte se chodníkům a silnicím, které nebyly vyčištěny nebo posypány solí nebo pískem.
  • Včasný servis berlí: Pravidelně kontrolujte stav vašich berlí a včas provádějte údržbu, aby byly v co nejlepším stavu.
  • Pamatujte, že zima a kluzké povrchy mohou zvýšit riziko pádů, a proto je důležité být opatrný a přijmout vhodná opatření pro prevenci úrazů.

Nesmeky MINI - univerzální - Svorto 081 - Malkol.cz - Nesmeky a násadce na berle jako ochrana před zimním uklouznutímNásadce na berle - Malkol.cz - Nesmeky a násadce na berle jako ochrana před zimním uklouznutím

Nesmeky a uklouznutí

Pokud chcete zvýšit bezpečnost a minimalizovat riziko uklouznutí na kluzkých površích, můžete použít Nesmeky, také nazývané antiskluzové návleky nebo přezůvky. Tyto přístroje se nosí na obuvi a mají protiskluzovou podrážku, která vám pomůže udržet rovnováhu a zamezit uklouznutí. Zde je několik tipů, jak používat Nesmeky správně:

Výběr vhodných nesmeků: Existuje několik druhů nesmeků, které jsou určeny pro různé povrchy a aktivity. Zkontrolujte, zda vybrané Nesmeky jsou vhodné pro zimní podmínky, kde budete chodit.

Správná velikost: Ujistěte se, že Nesmeky jsou správné velikosti pro vaši obuv. Nesmeky by měly těsně a bezpečně sedět na botách, aby nedocházelo k jejich sklouznutí během chůze.

Správné nasazení: Při nasazování nesmeků pečlivě sledujte návod výrobce. Obvykle se Nesmeky nasazují tak, aby pokrývaly celou podrážku boty a dobře držely na místě.

Pravidelná údržba: Před každým použitím zkontrolujte stav nesmeků. Ujistěte se, že nejsou poškozené nebo opotřebované, a že žádné části nechybí.

Opatrná chůze: I s Nesmeky na nohou je důležité chodit opatrně a pomalu, zejména na extrémně kluzkých površích.

Nesmeky jsou užitečným nástrojem pro prevenci uklouznutí na kluzkých površích v zimě, ale stále je důležité chodit opatrně a zohledňovat aktuální povětrnostní podmínky.



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.