Právě se nacházíte v: Úvod Články Na návštěvě u Malkolu v Praze

Články | Na návštěvě u Malkolu v Praze

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Zdraví

V předchozím čísle našeho časopisu jsme navštívili distributora pomůcek Coloplastu místě jeho centrály, v Bušovicích nedaleko Plzně. V závěru jsme tehdy přijali pozvání, navštívit další provozovnu, prodejnu zdravotních potřeb v Praze, v Petržílkově ulici. Je zde druhým rokem a mnozí si možná pamatují předchozí působiště Malkolu, nedaleko odtud ve čtvrti Malá Ohrada. Úplné počátky v Praze sahají ale ještě do dřívější doby, do roku 1993. Tehdy měl Malkol pobočku nedaleko nemocnice Na Bulovce.

V přelidněné Praze je asi nejrychlejší a nejsnazší způsob, jak se dnes k Malkolu dopravit, pomocí městské hromadné dopravy. Díky metru to z Václavského náměstí trvá pouhých 11 minut. Prodejna se nachází opravdu v těsné blízkosti stanice metra B – Hůrka.

Jediný východ z této stanice vede přímo na Sluneční náměstí. Metro pak pokračuje nadzemním proskleným tubusem přes centrální park do Stodůlek – Lužin. Stanice Hůrka je v provozu od r. 1994 a je začleněna do moderní obytné zástavby. Hned po výstupu z metra nás zaujme prosklená okrouhlá budova. Jde o radnici Prahy 13. Po stranách ji obklopují dvě výškové budovy, v době svého vzniku (2005) nejvyšší obytné budovy v Praze. Vydáváme se směrem k radnici, obejdeme ji a dostáváme se již na Petržílkovu ulici. Přímo proti radnici je nedávno dokončený komplex, který developer nazval příznačně Krásná Hůrka. V jeho přízemí, přivráceném do Petržílkovy ulice, je řada obchodních jednotek, mezi jinými Tesco. Vpravo vidíme i modré výkladní skříně zdravotní prodejny Malkol. Před prodejnou je vyhrazené parkovací místo pro handikepované.

Za pultem prodejny nás vítají usměvavé paní Loskotová a paní Mikušová. Trochu se rozhlížíme. Čekali jsme zde hlavně stomické pomůcky. Jsme ale v prostorné prodejně, prosklené police, sedací souprava, a kolekce černobílých fotografií dotváří příjemné prostředí. Nemůžeme přehlédnout vystavenou obuv. Paní Loskotová na náš zájem reaguje: "Lidé si většinou představují pod pojmem zdravotní obuv možná pohodlné, ale často nevzhledné a do společnosti nevhodné pantofle. My chceme našim zákazníkům ukázat, že i zdravotní obuv může být krásná". Prodejna tak osloví širší okruh zákazníků. Je zde ale i tradiční sortiment – pomůcky pro močovou inkontinenci, glukometry, chodítka, zdravotní prádlo a největší sklad Coloplastu v Praze. Ten zejména pražským zákazníkům dává jistotu, že zde své pomůcky mohou dostat bez čekání. Prodejna patří také do seznamu výdejních míst e-shopu se zdravotními potřebami - www.malkol.cz.

V těchto dnech se rozjíždí čerstvý projekt. Je určen pro stomiky, pro jejich partnery, nebo rodinné příslušníky.

Obvykle každou druhou středu v odpoledních hodinách budou v Malkolu na Hůrce k zastižení střídavě s. Mgr. Otradovcová z ÚVN a Irena Krbová z FN Motol. Obě zkušené stomasestry jsou připraveny případným zájemcům poradit nebo zodpovědět dotazy například z oblasti vhodné výživy, z psychologie, ze sexuologie, nebo sféry sociální a pracovní.

Zdravotní potřeby Petržílkova Praha Malkol CZOPrimárně jsou konzultace určeny pro situace, které nevyžadují prostředí ordinace, nebo na které při běžném provozu ambulantního zařízení není dostatek času. "Protože se tato aktivita přece jen trochu vymyká z provozu běžné prodejny zdravotních potřeb, prosíme zájemce, aby si předem telefonicky nebo e-mailem (+420 257213754, praha@malkol.cz ) ověřili termín a dojednali hodinu", doplňuje paní Mikušová.

Děkujeme za věnovaný čas a loučíme se. Asi už není překvapením, že bude následovat další setkání a tentokrát v Brně.



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.