Právě se nacházíte v: Úvod Články Jak být připraven na péči o blízkého v domácím prostředí

Články | Jak být připraven na péči o blízkého v domácím prostředí

autor: Malkol | Publikováno 31.10.2023 | v rubrice: Zdraví

Nachystání se na příchod příbuzného z rehabilitačního zařízení zahrnuje několik kroků a příprav. Zde je několik tipů, jak se na toto setkání připravit:

  • Komunikace s rehabilitačním týmem: Před příchodem vašeho příbuzného se poraďte s rehabilitačním týmem, abyste získali informace o jeho stavu, pokroku a potřebách. To vám pomůže lépe se nachystat na jeho specifické potřeby.
  • Příprava domova:Zajistěte, aby váš domov byl přizpůsobený potřebám vašeho příbuzného. Pokud jsou potřeba určité pomůcky (chodítka, invalidní vozík, speciální postel), ujistěte se, že jsou včas připraveny a umístěny tak, aby byl pohyb snadný a bezpečný. Připravenost na péči při omezené pohyblivosti a inkontinenci vyžaduje zajištění specifických zdravotnických prostředků a pomůcek, které pomohou zvýšit pohodlí a zachovat důstojnost pacienta. Zde je seznam některých důležitých pomůcek a prostředků. Ujistěte se, že jsou včas připraveny a umístěny tak, aby byl pohyb snadný a bezpečný.

Pomůcky při omezené pohyblivosti

  1. Invalidní vozík: Pokud je pacient odkázán na vozík, mějte ho připravený, aby byl snadno dostupný a pohodlný.
  2. Chodítka,hůlky nebo berle: Pokud je pacient schopen částečné chůze, mějte k dispozici vhodná chodítka , berle nebo hole které mu umožní pohyb a podporu.
  3. Speciální postel: V případě potřeby pořiďte postel s nastavitelným roštem, což může usnadnit změnu polohy a pohodlné ležení.
  4. Antidekubitní matrace: Tyto matrace pomáhají předcházet vzniku proleženin a podráždění kůže u pacientů s omezenou pohyblivostí.
  5. Podpěrné polštáře a válečky:Tyto pomůcky mohou pomoci s pohodlným usazením a změnou polohy pacienta. Sedací klín pomáhá pacientům po operacích kyčlí sedět pohodlně bez zatěžování.
  6. Nástavec na WC:Je-li pacient schopen dojít na WC, mnohdy je potřeba pořídit nástavec na WC pro vhodné usazení. V případě, že pacient netrpí inkontinencí a je schopen si sednout a přesunout se na klozetové křeslo, je vhodné mít ho připravené.

Pevné čtyřbodové chodítko úzké - Malkol.cz - DMA PrahaNástavec na WC - 5 cm vyměkčený - Malkol.cz - DMA Praha

Pomůcky při inkontinenci

  1. Absorpční vložky a pleny: Pro řízení inkontinence jsou k dispozici různé typy vložek a plen, které absorbují moč a udržují pokožku suchou.
  2. Vodotěsné prostěradlo: Pro ochranu postele před úniky moči použijte vodotěsné prostěradlo nebo absorpční podložky
  3. Inkontinenční kalhotky: Pro pacienty, kteří jsou schopni je nosit, jsou k dispozici speciální inkontinenční kalhotky, které jsou diskrétní a pohodlné.
  4. Speciální čisticí a hydratační přípravky: Při péči o pacienty s inkontinencí je důležité udržovat pokožku čistou a hydratovanou. Mějte k dispozici vhodné čisticí a hydratační přípravky.
  5. Jednorázové rukavice a čisticí ubrousky: Pro osobní hygienu pacienta a péči o něj používejte jednorázové rukavice a čisticí ubrousky.

Pamatujte, že každá situace je individuální, a proto je důležité být citlivý k potřebám a přání vašeho příbuzného a přizpůsobit přípravu podle jeho konkrétních okolností.



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.