Právě se nacházíte v: Úvod Články Urinální kondomy a močová inkontinence u mužů

Články | Urinální kondomy a močová inkontinence u mužů

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Inkontinence

Urinaly ColoplastMočová inkontinence je dnes frekventované téma, které  autoři zpracovávají ze všech stran. Více se o močové inkontinenci nejen u nás, ale i ve světě, začalo hovořit až v devadesátých letech. A toto období vedlo také k poměrně masivnímu rozšíření prostředků, jež močovou inkontinenci pomáhají řešit.

Starost o vyprazdňování močového měchýře ale není jen problémem mužů s nejrůznější formou močové inkontinence, ale může být problémem i zcela zdravých jedinců. Je to třeba jejich profese, nebo hobby, které jim nedovolují přiměřeně pravidelné vyprazdňování močového měchýře. Močový urinal si našel cestu i do nezdravotnické sféry. Zde slouží k vůlí ovládanému vyprazdňování močového měchýře za okolností, které mohou přicházet u příslušníků bezpečnostních agentur, strážních služeb, ochranek, dálkových  řidičů, potápěčů a sportovců vůbec.

Močový urinal -  urinální kondom představuje formu pomůcky pro muže, která není založena  na principu absorpce, ale na derivací, odvedení moče. Jde o neinvazivní řešení, spočívající v aplikaci elastického kondomu. Moč je odváděna do sběrného sáčku na končetině. Sběrné močové sáčky mají chlopeň, bránící zpětnému vtoku, sběrný močový sáček Coloplast - upevnění na stehněspojovací hadička je v provedení, které zamezuje zalomení, nebo útisku. Celý systém nijak neomezuje pohyb, je možné  jej nosit celodenně a pod běžným oblečením.

Urinaly – urinální kondomy jsou připevněny na penis buď pomocí lepícího proužku (urinální kondom s proužkem, urinální kondom dvoudílný), nebo jsou samolepící (urinální kondom samolepící, urinální kondom jednodílný). Volba zda urinální kondom s proužkem nebo urinální kondomu samolepící je individuelní. Vysloveně aktivní uživatele mají větší pocit jistoty možná v případě urinalu samolepícího. Pro spolehlivou funkci je zapotřebí zvolit jen vhodnou velikost, vycházející z průměru penisu. Součástí každého balení urinálních kondomů je měrka, orientačně volbu velikosti umožní i změření obvodu penisu – viz tabulka. Správná aplikace je znázorněna v přiloženém pdf. Urinal se napojuje na sběrný močový sáček, umisťovaný pomocí suchého zipu nejčastěji na lýtko.

V případech, které odpovídají zdravotnímu stavu, je tento druh zdravotního prostředku dostupný i na předpis a je hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění.

Urinální kondomy s proužkem:

kod VZP průměr mm obvod mm
0003451 25 78
0003452 30 94
0003453 35 110
0003454 40 125

Urinální kondomy s samolepicí:

kod VZP průměr mm obvod mm
0003455 25 78
0003456 30 94
0003457 35 110
- 40 125


zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.