Právě se nacházíte v: Úvod Články U Malkolu v Olomouci

Články | U Malkolu v Olomouci

autor: Malkol | Publikováno v rubrice: Zdraví

Naše putování za prodejnami Malkolu nás dnes zavede do Olomouce. Olomouc, centrum Moravy, po Praze druhé největší město Českého království. To platilo alespoň ve středověku, přesněji do 30 leté války. V roce 1642 obsadili Olomouc Švédové a až po dlouhých 8 letech se zdecimovaná Olomouc začala zvedat doslova z popela. Zemské úřady, před obléháním včas odstěhované do Brna, se však do Olomouce již nikdy nevrátily. Statut hlavního města Moravy tak převzalo Brno. Až ve zcela novodobé historii, možná jako připomínka dřívějšího uspořádání, se v devadesátých letech do Olomouce přestěhovalo nejvyšší státní zastupitelství a vrchní soud. Při zřizování olomoucké pobočky - zdravotnické prodejny měl ale Malkol na zřeteli spíš skladbu zařízení poskytujících zdravotní péči, zejména přítomnost fakultní nemocnice.

Team prodejny zdravotních potřeb Malkol CZO - Olomouc Komenského 20V dubnu 2014 mohla olomoucká pobočka bilancovat 5 let své existence. Jak je u Malkolu zvykem, název "Zdravotní potřeby Komenského" si nese i svou adresu. Najdeme ji tedy v Komenského ulici, blízko křižovatky s Husovo třídou. K řece Moravě je to blízko. Prodejnu od chodníku odděluje jeden schod. Málo na to, aby pro návštěvníky představoval překážku, ale právě ten jeden schod zachránil dům před následky legendárních olomouckých povodní, jaké byly například v letech 1996 a 2002. A pokud by kvůli tomuto schodu někdo ze zákazníků měl pro svůj handicap přece jen problém, po ruce je zvonek i ochotné prodavačky. Malkol v Olomouci ale také nabízí závoz pomůcek až do domu. Rozvážkovou službu, zajišťovanou v Olomouci vlastními prostředky a vlastními kapacitami, oceňují i místní zdravotnická zařízení. Na jejich požadavky jsou v Malkolu připraveni reagovat opravdu velmi rychle.

Vedoucí prodejny Zdravotních potřeb Malkol CZO Olomouc, paní Petra KráčmarováVnitřek prodejny nás nenechává na pochybách, kde jsme. Interiér tradičně laděný do "firemní modré", prosklené vitríny. Vystavené jsou paruky, zdravotní obuv, ortopedické vložky, léčebná kosmetika, čaje, obvazový materiál, prostředky pro inkontinenci, berle, toaletní křesla... Nabídka zboží, které je fyzicky na prodejně, je velkorysá a asi opravdu nebývá v podobných obchodech samozřejmá. Ujišťuje nás o tom paní Žatková i paní Hasoňová. Z obou hovoří zkušenosti letité práce v obchodech se zdravotními potřebami. A ještě jedna věc Malkol odlišuje od ostatních prodejen v regionu. Přes zmíněnou širokou nabídku je patrné, že důležitým prvkem jsou výrobky Coloplast. Přilehlý sklad téměř vyplňují bílé krabice se známým logem - stomické systémy SenSura, Alterna, kosmetika pro ošetřování stomií, katetry SpeediCathEasiCath, urinaly a sběrné močové sáčky Conveen.

Zde v zázemí prodejny potkáváme také paní Petru Kráčmarovou. Za pultem ji mohou zákazníci dnes potkat již málokdy. Mnozí si na ni ale pamatují, nebo ji znají z nejrůznějších setkání. Právě ona před 5 lety stála u zrodu prodejny. Dnes má na starosti všechny pobočky - prodejny Malkolu, včetně té pražské. "Naším cílem je, aby v prodejnách Malkol byl požadavek zákazníka pokud možno beze zbytku vyřešen již během jeho první návštěvy. Bez výjimky je taková představa samozřejmě nesplnitelná, ale především v případě Coloplastu jsme opravdu připraveni téměř na vše", prozrazuje nám Petra trochu z firemní filozofie. Třeba nám prozradí ještě víc. Na příště jsme si totiž domluvili společnou návštěvu zastoupení v Ostravě – Porubě.

Při odchodu si ještě prohlížíme výkladní skříň. Ano, i tato prodejna v Olomouci patří do sítě výdejen internetového obchodu se zdravotnickým zbožím www.malkol.cz.



zpět na seznam článků

 

tiráž

(c)2013 -2023 Malkol-delta s.r.o.
Tvorba webu - DOLPHIN

(x)HTML 1.0 Strict!

 

kontakty

Prodejna zdravotních potřeb Petržílkova - Praha
Petržílkova 2706/30
155 00 Praha 13
e-mail: zppraha@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Komenského - Olomouc
Komenského 20, 779 00 Olomouc
e-mail: olomouc@malkol.cz

Prodejna zdravotních potřeb Cejl - Brno
Cejl 82/58, 602 00 Brno
e-mail: zpbrno@malkol.cz

 

Centrála BUŠOVICE
Bušovice 4, 338 24 Břasy 1
e-mail: eshop@malkol.cz

Podrobnější kontaktní údaje najdete na stránkách Prodejny
a Kontakty.